9/29/2015

Tahtojen taisteluaUlkona on aamuisin jo aika koleaa, mielestäni ulkovaatekelit jo. Ekaluokkalainen on asiasta täysin eri mieltä, ulkohousut ja pipo eihän niitä kukaan muukaan vielä käytä. ''Kaikki nauraa mulle, jos laitan''.  No, tästä asiasta taistelin tänä aamuna enkä antanut asiassa periksi, lähtihän tokaluokkalainenkin samoissa varusteissa tuntia aiemmin. Yritin kertoa, että housuthan voi aina päivällä jättää pukematta, jos on kovin lämmintä. Jonkin aikaa lattialla huudettuaan ja kiukuteltuaan tyttö puki housut ja pisti pipon päähän ja lähti parkuen kouluun. :O

Joskus sitä vaan äidin pinnaa koetellaan. Varsinkin huonojen yöunien jälkeen tekee tiukkaa pysyä rauhallisena tällaisissa tilanteissa. Meillä ekaluokkalainen osaa muutenkin olla välillä erittäin rasittava, kitisevä ja natiseva vaikka muuten hurmaava tyttö onkin. Jonkinlainen tahtoikä meneillään, kohta seitsemänvuotiaalla. :)

Onneksi tokaluokkalaisen kanssa on tällä hetkellä aika rauhaisaa eloa, aika vähän joudutaan ottamaan yhteen mistään. Sitä seuraavaa kuohua odotellessa siis. ;)Ja sitten tämä pienin pallero..hyvät yöunet ovat näköjään toistaiseksi historiaa. Pienin heräilee todella usein ja itkee kovaan ääneen. Muutenkin hän on päivisin kitisevämpi eikä viihdy enää lattiallakaan kuin hetken. Epäilen hampaiden tuloa, mutta vielä ei suussa tunnu mitään. Isosiskoilla ensimmäiset hampaat ovat puhjenneet 5-6 kk iässä ja luin keskimmäisen vauvakirjasta, että silloinkin heräiltiin öisin jatkuvasti parin viikon ajan.

Vauva meni äsken nukkumaan ja vähän väsyneenä tässä mietin, menisinkö suihkuun, joisinko vielä kupin teetä blogeja lukien vai ottaisinko pienet unet..


Olen saanut muutaman kotikuvankin nappailtua täällä sekamelskan keskellä, niitä tulossa pian! :)


Kivaa tiistaipäivää, täällä paistaa onneksi aurinko!


6 kommenttia:

 1. voi että, vertaistukea täältä :D ekaluokkalainen osaa meillä taantua välillä ihan taaperoksi kiukunpuuskineen, kai se on sitten sitä itsenäistymistä:) meillä "vauvat" 1 vee ja 2vee myös pitivät meteliä yöllä, itse valitsin aamun hiljaisuuteen blogien lukemisen. mukavaa päivää sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa kommentista ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Ai, osui ja upposi! :) Meillä ihan sama juttu Lotan kanssa! Ja vauvojen ... unet on huonoja :( Surkeeta, meillä siis alusta saakka ollut näin. Nykyisin nukummekin Vinski välissämme, nukkuu niin parhaiten yöllä ja Alvaa käyn sitten rauhottelemassa kuudesta seitsemään kertaan per yö. Vinski parkuu suureen ääneen pari kertaa yössä, eikä rauhoitu kun maitoon vaikka ollaan jo yli vuoden ... mutta jos haluaa ettei koko talo herää niin se maito on vaan annettava.

  Mulla on klo 11-12 yksi hetki yksin, aamupväunet. Ja toinen sitten 16-17 kun taas koko talo täynnä jo koululaisia ja vilinää ... että ei kauheesti rauhaa ;) mutta näillä mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, teillä on kyllä varmasti aika rankkaa. Univajeessa eläminen ei ole helppoa, minulla ainakin muisti temppuilee, kun takana huonosti nukuttuja öitä (ja temppuilee se kyllä muutenkin, heh!) Katsotaan kuinka meillä käy noiden yösyöttöjen kanssa, vielä ei ainakaan jakseta tehdä asialle mitään, vaikka neuvolasta neuvottiinkin, että enää ei vauva välttämättä öisin sitä maitoa tarvitsekaan.

   Poista
 3. Meillä on ekaluokkalaisen kanssa IHAN SAMA TAISTO joka ikinen aamu... Nyt tuli jo oikein koululta viestiä, että lapsien on pakko alkaa pukeutua. Ja mekin olemme ihan maalla ja maalaiskoulussa. Jotenkin vielä hki keskustassa ymmärtäisin, ehkä. Tsempit meille mutseille ja iskille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä juttu, että koululta laitetaan viestiä, siihen on hyvä vedota, kun kiukuttelu alkaa :) Mutta kavereillahan on jo aika iso merkitys, ''jos kaveritkin, niin sit mäkin.'' Ehkä se tästä, kun oikeasti tulee kylmä, sitten ehkä ymmärtävät, että enää ei oikeasti tarkene ;) Kivaa viikonloppua sinnekin!

   Poista

Kiitos viestistä!