10/22/2015

Palmikkopipon ja huivin ohje viime syksyltä

Suljin vanhan blogini, mutta ajattelin siirtää sieltä tänne uuteen osoitteeseen joitakin mielestäni kivoja ohjeita talteen. Tämä pipo on ollut pakkasella oma suosikkipiponi, ihanan lämmin ja paksu. Ei kiristä päätä, inhoan liian tiukkoja pipoja, jotka puristavat ja lytistävät hiukset lattanaksi. Perinteinen malli, selkeitä palmikoita ja helppo ja nopea neuloa. Olen ommellut pipon sisäpuolelle paksun fleecekaitaleen, joka pitää tuulen loitolla. Jos vuorta ei halua laittaa, kannattaa piposta tehdän hiukan pienempi.  
Pipon päänympärys venyttämättä n. 54 cm, venytettynä jopa 60 cm. Ja täytyyhän pipolle olla huivi kaveriksi myös, tällä kertaa tuubi. Pipon ja huivin tarkkaa langanmenekkiä en valitettavasti muista, sillä näiden neulomisesta on jo aikaa, mutta uskoisin että yksi 250g kerä riittää kyllä.
lanka:  (aivan ihana) Cascade Eco +
väri:  9452 summer sky heather
100% perulaista villaa
puikot 6mm
lanka myydään 250 g kerissä
PIPON OHJE:
Luo 88 s 6mm pyöröpuikoille. Neulo aluksi 2 o 2n joustinta n.  6 cm. 
Neulo sen jälkeen kuuden silmukan palmikoita, välissä aina 2 s nurjaa. 
Jos haluat pienemmän pipon, tiputa silmukkamäärästä 8 silmukkaa pois eli luo 80 s.
Neulo palmikoita, kunnes pipon korkeus on n. 25 cm (riippuen siitä, kuinka roikkuvan pipon haluat). Kavennuskerros: neulo koko kerroksen ajan 2 silmukkaa yhteen (oikeat oikein ja nurjat nurin). Silmukoita on nyt puolet alkuperäisestä eli 44 s. Neulo yksi välikerros oikeaa ja sen jälkeen taas kavennuskerros, aina 2 s oikein yhteen koko kerroksen ajan. Silmukoita on nyt 22. Neulo vielä yksi kerros kavennuksia, koko kerroksen ajan 2 oikein yhteen. Silmukoita on nyt 11. Katkaise lanka ja pujota se jäljelle jääneiden silmukoiden läpi kaksi kertaa ja päättele lanka nurjalle.
HUIVI:
Luo 224 s 6mm (pit 80cm) pyöröpuikoille. Neulo aluksi 2 o 2 n joustinneuletta n. 4 cm. Neulo sen jälkeen kuuden silmukan palmikoita, joiden välissä on 2 s nurjaa. Omassa huivissani neuloin kolme kokonaista palmikkokuviota, jonka jälkeen työn korkeus on 18,5cm. Sen jälkeen neulo saman verran joustinta kuin alussa ja päättele silmukat ja lanka.

12 kommenttia:

 1. Tämä on tosi kaunis setti! Väri on myös niin ihana <3 Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä väriä on vaikea vastustaa, minun ja tyttären lempivärejä ;)

   Poista
 2. Anonyymi26/10/15

  Ihanat on! Mulla on ollut neuleruuhkaa, kun oon muistanut pyöreitä täyttäneitä ystäviä pienillä itsetehdyillä jutuilla, mut nyt on kekkerit takana päin. Nämäkö seuraavaksi puikoille.. ;)

  SannaM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipot on kyllä siitä kivoja, että ne valmistuvat nopeasti. Ja tätä lankaa kyllä suosittelen, tosi ihanaa!

   Poista
 3. Hei, neuloin ohjeesi mukaan muutaman pipon ja niistä tuli täydellisiä. Ehdin jo kirjoittamaan blogiini postauksen piposta, enkä löytänyt enää mistään tätä blogin osoitetta, mutta nyt tärppäs! Sopiiko jos lisään pipopostaukseen linkin blogiisi ohjetta varten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura, ilman muuta voit linkittää. Ihanan pipon teit, hienoa nähdä että ohje toimii :)

   Poista
 4. Hei. Mistä ostit tuon langan? Tämä on todella kaunis setti ja väri on ihana. Teen tuon heti kun saan tuota lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula, tilasin langan nettikaupasta useapmpi vuosi sitten, mutta nyt sitä ei näköjään myydä enää ainakaan suomalaisissa nettikaupoissa. Snurressa on joitakin Cascaden lankoja, muta ei juuri tätä. Ohjeen langan sijaan voit käyttää myös jotakin muuta yhtä paksua lankaa (puikoilla 6 neulottavaa).

   Poista
 5. Anonyymi23/11/16

  Hei! Aloitin tekemään elämäni ensimmäistä palmikkopipoa tällä ohjeella. Miten neulotaan palmikkokerroksen jälkeiset välikerrokset? Terv.aloittelija😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tarkoitatko kerroksia pipon lopussa? Pipon lopussa neuloin viimeisen palmikonkierron jälkeen jonkun matkaa 6 o ja 2 n, jonka jälkeen tein loppukavennukset. :)

   Poista
 6. Anonyymi28/11/16

  Olen etsinyt tätä lankaa, mutta ei löydy! Vinkkaatko mistä olisi mahdollista ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, valiettavasti en tiedä myykö tätä lankaa enää mikään kotimainen lankakauppa. Nopeasti googletin, enkä ainakaan nettikaupoista löytänyt kyseistä lankaa. Tämän langan tilalla voi käyttää myös jotakin muuta puikoilla 6 neulottavaa lankaa. :)

   Poista

Kiitos viestistä!