11/04/2015

Voihan kärpänen!


Meillä on yläkerrassa kärpäsongelma. Ilmojen kylmennettyä niitä tunkeutuu ikkunan väleihin ja sisälle surisemaan kymmenittäin. Ärsyttäviä surisijoita, jotka sotkevat ikkunat ja katot!


Äitini tuli avukseni pesemään ikkunoita ja kun vähän myöhemmin urakan jälkeen ihastelimme lopputulosta, niin...voi itku! Ikkunat olivat edelleen täyynnä pieniä pisteitä :( Kärpäsenkakat eivät olleet lähteneet tavallisessa pesussa. Jouduimme pesemään osan ikkunoista uudelleen ja hankaamaan niitä karhealla sienellä ihan urakalla, että saimme ikkunat oikeasti puhtaiksi. Ja tiedättekö mitä, pesun jälkeen tässä kuvien huoneessa surisi iltapäivän aikana valehtelmatta ainakin 50 kärpästä. Aarghh! Ja arvatkaas vaan miltä ikkunat näyttävät nyt, kun pesusta on kulunut vain kolme viikkoa...


Tämä tytön huone on oikea kärpästen valtakunta, koska talon seinä on aurinkoinen. Emme ole vielä keksineet, mistä kohdin surisijat kömpivät ikkunanväleihin ja siitä edelleen sisälle. Olen teipannut ikkunat täyteen kärpästeippejä ja ne ovat täynnä noita ärsyttäviä surisijoita. Osa ei niihin jää kuitenkaan kiinni ja ne ehtivät sotkea aika lailla ennen kuin kupsahtavat kuolleena lattioille. Nyt pitäisi keksiä jokin parempi pyydys, johon kärpäset jäisivät kiinni ennen kuin ehtivät sotkea joka paikkaa. Lauha talvi tietää sitä, että kärpäsiä on sisällä koko talven...pakkasta siis kiitos!Pari viikkoa sitten järjestelin täällä vähän joitakin kalusteita uudelleen. Turkoosi kaappi siirtyi ensin yläkerran aulasta tytön huoneeseen.  Sitten löysin eteiseen kivan vanhan lipaston, joka aiheutti lisää muutoksia. Makuuhuoneen iso Hemnes siirtyi yläkerran aulaan, vanha eteislipasto tytön huoneeseen ja kuvan turkoosi kaappi makuuhuoneeseen tulevaksi lelukaapiksi pienimmälle. Lumipalloefekti ;) Nyt kaikki kalusteet näyttäisivät olevat oikeilla paikoillaan ainakin toistaiseksi.


Koitan laittaa teille kuvia eteisen uudesta tulokkaasta jossain vaiheessa. Nyt Yle Areenasta Downtown Abbey ennen kuin vauveli herää uniltaan..

8 kommenttia:

 1. Meillä on kans kärpäsongelma. Just taas aamulla tuskittelin, että eihän tälläisellä surinalla saa edes nukuttua. Vaikka niitä kuinka tappaa niin kohta on taas uusi satsi katossa surisemassa. Ja ne kakkapilkut... Ärsyttäviä! Kärpäsistä huolimatta huone näyttää ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pörinä on niin ärsyttävää. Yhtenä päivänä ompelin yläkerrassa ja kärpänen pörräsi vieressä. Ärsytti niin paljon, että pakko oli se nitistää ennen kuin pystyin jatkamaan ;) Ja ne kyllä sotkevat todella paljon, ikkunat eivät ole ylhäällä koskaan puhtaat. Onneksi ne eivät tule yleensä alakertaan vaan pysyttelevät ylhäällä. Lapsia pörisijät eivät tunnu niin paljon onneksi häiritsevän.

   Poista
 2. Ihana huone! Niin kauniit huonekalut ja rauhallinen tunnelma. On nuo vanhat huonekalut vaan niin paljon kauniimpia kuin uudet, ja jos alkaa kyllästyttämään niin aina voi maalaamalla vaihtaa väriä. Täälläkin tehty muutama vastaava projekti. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Olen todennut meillä vanhat huonekalut lasten kanssa hyvin käytännöllisiksi, kolhut eivät niin häiritse kuin uusissa ja tosiaan niitä voi aina uudistaa jos alkaa kyllästyttämään. :)

   Poista
 3. huojentavaa kuulla, että myös muilla sama yököttävä probleema!meilläkin surisee ja pörisee ja kissa on ihan ylistressaantunut, kun sillä on ihan liikaa vanhalla katilla pyydystettävää. mut hei, ongelma vois olla pahempikin, meillä on kahteen otteeseen ollut kesällä yläkerrassa ampiaisia lähes samaan malliin! ekalla kerralla tilanne oli niin paha, että kutsuttiin jopa myrkyttäjä hätiin;löytyi peräti kolme pesää. mut kärpäset on vaan niin yök, toivotaan kunnon pakkasia pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaks ampiaiset olisikin jo pahempi juttu, saisi pelätä milloin pistävät. Onneksi kärpäsistä ei ole muuta haittaa, kuin että sotkevat ja ovat ärsyttäviä. Toivotaan nyt kuitenkin niitä pakkasia... :)

   Poista
 4. Inhottava ongelma :( Meillä oli kärpäsiä yläkerrassa kanssa ja satunnaisesti myös ampiaisia. Ongelma poistui kun ikkunoiden kunnostuksen yhteydessä uusittiin kaikki tiivisteet. Koita vaan edelleen sinäkin löytää sitä kärpästen sisääntuloreittiä, jotta pääset ongelmasta eroon. Mökillä meillä aiheutti aivan infernaalisen kärpäsongelman savupiippuun kuollut lintu. Hyi yöks, olin ihan varma että joudumme luopumaan koko mökistä kun kärpäsiä ei meinattu saada kuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ihmettelenkin, että mistä ihmeen kolosta kärpäset hiipivät sisään, kun on kuitenkin kyseessä uusi talo (4 vuotta vanha)ja tiivisteet kunnossa. Pitäisi asentaa kamera kuvaamaan kärpäsiä, että pääisisi jyvälle, mistä ihmeen kolosta ne tulevat xD Hyvä, että huomasitte lopulta kuolleen linnun, harmi olisi ollut luopua mökistä kärpästen takia.

   Poista

Kiitos viestistä!