10/22/2015

Palmikkopipon ja huivin ohje viime syksyltä

Suljin vanhan blogini, mutta ajattelin siirtää sieltä tänne uuteen osoitteeseen joitakin mielestäni kivoja ohjeita talteen. Tämä pipo on ollut pakkasella oma suosikkipiponi, ihanan lämmin ja paksu. Ei kiristä päätä, inhoan liian tiukkoja pipoja, jotka puristavat ja lytistävät hiukset lattanaksi. Perinteinen malli, selkeitä palmikoita ja helppo ja nopea neuloa. Olen ommellut pipon sisäpuolelle paksun fleecekaitaleen, joka pitää tuulen loitolla. Jos vuorta ei halua laittaa, kannattaa piposta tehdän hiukan pienempi.  
Pipon päänympärys venyttämättä n. 54 cm, venytettynä jopa 60 cm. Ja täytyyhän pipolle olla huivi kaveriksi myös, tällä kertaa tuubi. Pipon ja huivin tarkkaa langanmenekkiä en valitettavasti muista, sillä näiden neulomisesta on jo aikaa, mutta uskoisin että yksi 250g kerä riittää kyllä.
lanka:  (aivan ihana) Cascade Eco +
väri:  9452 summer sky heather
100% perulaista villaa
puikot 6mm
lanka myydään 250 g kerissä
PIPON OHJE:
Luo 88 s 6mm pyöröpuikoille. Neulo aluksi 2 o 2n joustinta n.  6 cm. 
Neulo sen jälkeen kuuden silmukan palmikoita, välissä aina 2 s nurjaa. 
Jos haluat pienemmän pipon, tiputa silmukkamäärästä 8 silmukkaa pois eli luo 80 s.
Neulo palmikoita, kunnes pipon korkeus on n. 25 cm (riippuen siitä, kuinka roikkuvan pipon haluat). Kavennuskerros: neulo koko kerroksen ajan 2 silmukkaa yhteen (oikeat oikein ja nurjat nurin). Silmukoita on nyt puolet alkuperäisestä eli 44 s. Neulo yksi välikerros oikeaa ja sen jälkeen taas kavennuskerros, aina 2 s oikein yhteen koko kerroksen ajan. Silmukoita on nyt 22. Neulo vielä yksi kerros kavennuksia, koko kerroksen ajan 2 oikein yhteen. Silmukoita on nyt 11. Katkaise lanka ja pujota se jäljelle jääneiden silmukoiden läpi kaksi kertaa ja päättele lanka nurjalle.
HUIVI:
Luo 224 s 6mm (pit 80cm) pyöröpuikoille. Neulo aluksi 2 o 2 n joustinneuletta n. 4 cm. Neulo sen jälkeen kuuden silmukan palmikoita, joiden välissä on 2 s nurjaa. Omassa huivissani neuloin kolme kokonaista palmikkokuviota, jonka jälkeen työn korkeus on 18,5cm. Sen jälkeen neulo saman verran joustinta kuin alussa ja päättele silmukat ja lanka.

10/18/2015

Sininen huone muutoksen jälkeenIsoimman tytön huoneeseen tuli kivasti tilan tuntua, kun iso ja korkea sänkysohva lähti.  Vanha rautasänky olisi ollut aivan ihana, mutta tässä huoneessa sängylle paras paikka on vinokaton alla, siten tulee parhaiten matala tila hyödynnettyä ja korkeaa tilaa jää muuhun käyttöön.


Huoneeseen hankittiin uutena ainoastaan Ikean koulupöytä ja pieni peltilipasto. Etsiskelin vanhaa sopivaa pöytää jonkin aikaa, mutta sitten iski kyllästys etsimiseen ja tyttö halusi pian oman pöydän. Päädyimme Ikean korkeakiiltoiseen pöytälevyyn ja jalkoihin. Voihan se olla, että jos jossain vaiheessa tulee kaunis vanha pöytä vastaan, niin Ikean pöytä saa lähteä tai siirtyä ompelukonepöydäksi.. 


Toinen ruokapöydän penkki sai paikan huoneesta, kun se ei mahtunut mihinkään muualle. Se on ollut tarkoitus maalatakin, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Onneksi penkki sopii tähän huoneeseen kivasti tuollaisenaankin. Ikkunanäkymät eivät silmiä hivele, mutta eipähän ainakaan kukaan pääse kurkistelemaan ikkunoista sisään ;)

Alimman kuvan nojatuoli on pyörinyt jo pitkään ylimääräisenä siitä asti, kun siirsin sen pois alakerrasta tilaa viemästä. Nyt sille vihdoin löytyi sellainen paikka, että siinä tulee istuttuakin. Tuoliin on mukava istahtaa mm. iltasatua lukemaan (tällä hetkellä meillä kesken Veljeni Leijonamieli ja loppusuoralla jo ollaan, jännää!).

10/14/2015

Ennen muutostaKirjoittelin jonkin aikaa sitten, kuinka meidän isommat tytöt saivat omat huoneet. Nyt tokaluokkalainen oli toivonut sitä jo pitkään ja helppohan se oli lopujen lopuksi järjestää. Osa minun käsityötarvikkeistani jäi edelleen (työ)huoneen kaappeihin, mutta se ei tyttöä onneksi haitannut. Sininen tapetti sopii kivasti tytön huoneeseen, sillä sinisen sävyt ovat aina olleet tytölle mieluisia.


Aluksi tyttö nukkui sohvasängyssä, joka toimi aiemmin vierassänkynä. Sohvasänky oli kuitenkin aika iso ja korkea ja se tuntui vievän turhan paljon tilaa ja tilantuntua huoneesta. Lisäksi vinokattoisessa huoneessa sille ei ollut kuin yksi sijoituspaikka ikkunan edessä.


Nyt huoneessa näyttää taas vähän erilaiselta, kun sänky laitettiin kiertoon ja koululainen sai runkopatjasängyn, jonka sai sijoitettua mukavasti vinokaton alle. Laitan pian kuvia uudistuneesta huoneesta.10/06/2015

Peili hakusessa


Hieman syksyisempää ilmettä kotona. Tavaroita karsiessani meinasin jo luopua Mailegin pupusesta ja ketustakin, mutta en sitten raaskinutkaan :) Onhan ne aika vekkuleita, kaverit saivat vielä jatkoaikaa ja jäivät tuohon pöydälle hetkeksi istumaan ennen kuin kiikutan ne takaisin yläkertaan.

Siirsin tuon alla olevan peilin eteisestä olohuoneeseen. Voi kun löytyisi eteiseen jokin vastaavanlainen vanha. Nyt siellä on lipaston päällä pieni, sumea vanha peili. Ajaa joten kuten asiansa, mutta toimii kyllä enemmän koristeena kuin varsinaisessa tarkoituksessaan. Eteiseen tarvittaisiin suurempi lipasto ja olen alkanut haaveilemaan vanhasta peililipastosta, siinä olisi kaikki samassa paketissa! Toivotaan, että siisti sellainen osuisi kohdalle (sopuhintaan:).


Täällä oli tänä aamuna jo kuuraa maassa ja lapset pukivat vihdoin suosilla ulkovaatetta päälle. Talvi on tulossa! Onneksi kaikki lasten talvikamppeet on hankittuna ja kaapissa odottamassa. Muutama pipo pitäisi kyllä vielä neuloa..


Kivaa viikkoa sinulle!
Minulla on tänään ohjelmassa tanssiharkkoihin kyyditystä..10/04/2015

Hopoti hopoti


Näin kiva heppa osui silmiini kirppisreissulla ja nappasin sen saman tien mukaan.  Sillä kerralla ei muuta sitten löytynytkään, mutta sepä ei haitannut, kun löysin näin ihanan valkean ratsun ;) Meillä ei ole koskaan ollut keinuheppaa ja olin jo miettinyt, että nyt sellaisen voisi hankkia, kun on tilaakin. Tämä keinu on siitä kiva, että se on todella tukeva ja sopii isommankin lapsen leikkeihin.

Tuli heti mieleeni, että sitä voisi ehkä hiukan piristää jollakin värikkäällä.. No, toistaiseksi se siirtyy varastoon odottelemaan vauvan kasvamista. Vauvalle soseet maistuvat ja iltapuuroakin menee jo ihan kunnon satsi. Niin se vaan menee, vaikka aluksi tuntui, ettei syömäpuuhista tule yhtään mitään. Ruokalappuja pitäisi hankkia tai ommella, vaikka toistaiseksi ollaan selvitty pikkupyyhkeiden ja harsojen avulla. Kaikki tuntuu tapahtuvan niin nopeasti, että eihän tässä meinaa perässä pysyä. :O
Pikkuinen ei ole vielä hoksannut, miten voisi päästä eteenpäin (muuten kuin kierimällä). Kuvan laskuvarjohyppääjä-asentoa hän sen sijaan harjoittelee ahkerasti ja sen jälkeen harmistuu, kun mitään ei tapahdu. ;D


10/02/2015

Vielä mahtuu


Muistatko vielä tämä mekon? Katariina Mekkotehdas kirjasta. Postasin siitä pari vuotta sitten täällä. Se mahtuu tytölle vieläkin ja koko oli muistaakseni 110/116cm. Kiva malli, kohta alkaa olla tunikamittainen. Koskahan olisi taas aikaa ommella jotain kivaa tytöille..


Ruokapöydän päätypaikka on pian varattu vauvalle. Syöttötuoli on jo hankittu ja sitä vähän jo testailtukin :) Ihan Ikean perusmalliin päädyimme, helposti puhdistettava ja oma ruokataso olivat vaatimuksina. 

Saimme sukulaiselta lainaan Bumbo -vauvanistuimen. Siinä vauva on istuksinut muutaman kerran muiden seurassa ruokapöydässä. Kaikista kätevin se on kuitenkin suihkussa. Vauvalle on helppo tehdä iltapesut, kun hän istua nököttää paikallaan ja vanhemmilla on molemmat kädet vapaana. Säästää hieman aikaa ja vaivaa, kun joka ilta ei tarvitse viritellä kylpyvesiä ammeeseen.  
Iloa ja lepoa viikonloppuun!