1/15/2016

Vauvan norjalaismyssy

Tein tämän postauksen jo aikaisempaan blogiini ja ajattelin, että siitä voisi olla vielä iloa muillekin. Näitä myssyjä on tullut neulottua vuoden sisään sekä omalle, että ystävien vauvoille eri paksuisista langoista. On vaan niin kiva malli! 
 
 Tämä neulemalli on varmaankin jo monelle teistä tuttu, vauvan/taaperon norjalaismyssy. Meidän isommilla tytöillä ei tällaista aikanaan ole ollutkaan, käytössä on ollut se perinteisempi suomalainen kypärämyssy, joka neulotaan tasona.
Malli on minusta tosi nätti ja yllättäen todella helppo malli. Minusta tämä on myös mukavampi neuloa kuin se perinteisempi malli. Myssy neulotaan pyöröneuleena, eikä työhön tule yhtään ommeltavaa saumaa. Vielä söpösemmän tytölle tulevasta myssystä saisi, jos sen reunaan virkkaisi kauniin reunuksen eri värillä. Hyvän ja selkeän suomenkielisen ohjeen löysin täältä klik.
Minä neuloin myssyn vaaleanpunaisesta (05) Dropsin Baby Merino langasta (puikot 3mm). Koska käyttämäni lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa käytetty lanka, tein ensin ohjeen mukaisen 1-2 vuotiaan koon. Myssystä tuli tosi pieni, sellainen baby born nukelle sopiva. Pikkumyssyllä kotiuduttiin sairaalasta ja se mahtui vauvalle n. pari viikkoa. Onneksi olin tehnyt myssystä vielä seuraavankin koon (ohjeen yli 2 vuotiaan koko). Arvioisin kooksi n. 0-2kk, riipuen tietenkin vauvan pään koosta. 4 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä ihana malli <3 Saiskohan sitä tuollaisen tehtyä meidän tulevalle pienelle..! Kiitos noista kokovinkeistä!

  VastaaPoista
 2. Oi ihanaa, paljon onnea! Tämä myssy on kyllä niin mukava ja helppo neuloa, että suosittelen!Paksusta langasta tulee tosi nopsasti valmiiksi.

  VastaaPoista
 3. Että on suloinen tyttö! Minäkin olen ihastunut tähän myssyyn ja on minusta tämä on kivempi tehdä kuin samantapainen siksak-myssy koska tässä ei tarvitse erikseen saumoja ommella :) Olen itse tehnyt tätä Novitan Nalle ja Ipana langoista mutta aina silmukkamäärä ja koko on hakusessa kun on ohuempaa lankaa mitä ohjeessa, niin meinaa aina tulla pienehköä. Olet nätit nauhat myssyyn saanut tehtyä! Oletko vain pyörittänyt lankoja nyörille ja laittanut solmun päähän vai miten toteuttanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Langat on tosiaan vain pyöritetty nyörille ja solmittu päästä sitten. Ennen pyörittämistä olen pujottanut langat jo valmiiksi myssyn reunasta läpi, niin ei tarvitse sitten erikseen niitä kiinnitellä. :)

   Poista

Kiitos viestistä!