4/26/2016

Essumekko


Tämä mekkonen valmistui ennen kesää muutama vuosi sitten. Keskimmäinen ihastui silloin Mekkotehdas -kirjassa olevaan suloiseen bambiaplikaatioon ja se valikoitui monen muun kuvion joukosta toteutettavaksi.

Mekon kaavan muokkasin vanhasta SK-kaavasta ja taskujen kaava taisi olla Mekkotehdas -kirjasta (jos oikein muistan). Mekko on olkapäiltä avattava malli ja olkaimet saa näppärästi napsautettua kiinni KAM-muovineppareilla.

Meidän ekaluokkalainen rakastaa kaikkia söpöjä hahmoja ja iloisia yksityiskohtia vaatteissa ja tämä mekko on ollut hänelle kovin mieluinen. Tyttö toivoi, että ompelisin hänelle jonkun uuden kivan kuvioidun mekon. Täytyy yrittää toteuttaa tuo toive ennen kesää, sopivia kankaitakin löytyy kaapista vaikka kuinka paljon. Jos vaikka saisi surautettua kaikille tytöille uudet mekot tai tunikat.


Kolme pelargonia selviytyivät talven yli yläkerrassa, ekaluokkalaisen huoneen lipaston päällä.  Nyt niistä saadut uudet pistokkaat on istutettu omiin ruukkuihinsa ja täytyy toivoa, että ne innostuvat kasvamaan ja tekemään vielä kukkiakin. Toistaiseksi osa niistä majailee edelleen keskimmäisen tytön aurinkoisessa huoneessa, bambin ja lampaan seurana.

Lauantai-iltana yläkerrasta kuului ihmeellistä kolinaa ja meteliä. Miehelle ihmettelin, että mitä siellä oikein tapahtuu. No, pakkohan se oli mennä kurkkaamaan ja yllätyksekseni esikoinen oli laittanut oman huoneensa uuteen uskoon järjestelmällä huonekalut uusille paikoille. Yhdessä jatkoimme projektia loppuun asti ja huoneesta tuli oikein kivan näköinen. Toinen koululainen harmitteli, kun hänen huoneensa on niin tylsä ja aina samassa järjestyksessä. Minua ei tarvinnut hirveästi houkutella, kun olin jo pyörittämässä toisenkin huoneen kalusteita uusille paikoilleen. Voitte varmaan arvata, että sinä iltana meillä ei menty kovin aikaisin nukkumaan. :D Täytyy yrittää myöhemmin napata pari kuvaa teillekin huoneiden uudesta järjestyksestä.

3 kommenttia:

  1. Voi miten ihana mekko! Tulee vähän mieleen Peppi Pitkätossun mekko <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Eerika! <3 Mekossa taitaa tosiaan olla jotakin Peppimäistä, sillä tytön opettajakin oli todennut koulussa tytölle tämän kuvan ottamispäivänä, että meillä taitaa olla Peppi Pitkätossu täällä luokassa ;D.

    VastaaPoista
  3. Ihana iloinen mekko! Meilläkin juuri oli huoneen muutos, siinä saa ajan kulumaan :D

    VastaaPoista

Kiitos viestistä!