5/23/2016

Isotuomipihlaja

Valitsimme meidän pihan pensasaidaksi isotuomipihlajan, koska se on kapea ja nopeakasvuinen. Se sopii siis hyvin pienehköön/kapeaan pihaan. Tämä on pensasaidan viides kesä ja enää sitä ei tarvitse leikata (toivottavasti) niin runsaasti kuin aiemmin. Olemme leikanneet aitaa reippaasti joka syksy, jotta siitä tulisi tuuheampi. Aita alkaa olla nyt noin 130 cm pitkä ja kovasti toivon, että tänä kesänä se yltäisi jo sellaiseen pituuteen, että se antaisi paremman suojan. 

Pensas kukkkii kauniisti valkoisin kukin näin toukokuussa, mutta maljakossa nuo oksat eivät näytä viihtyvän. Täytyy siis tyytyä ihailemaan kukintoa ulkosalla. 
Mutta kohtaa saakin napsia sireeninkukintoja maljakkoon!


Varastossa lojui vanha malattu pärekori ylimääräisenä ja keksin otta sen käyttöön pienelle touhuajalle. Koiranpeti taitaa sittenkin olla vielä kivempi paikka köllötellä, vaikka toivoin, että tästä olisi sen korvaajaksi.


Lapset taitavat olla jo ihan kesämielellä, koulussakin valmistellaan kevätjuhlia ja touhuillaan kaikenlaista mukavaa. Enää kaksi viikkoa!


6 kommenttia:

 1. Mekin harkittiin isotuomipihlajaa, kun pohdittiin sopivaa pensaskasvia. Se olisi miellyttänyt meikäläisen silmää ja moni siltä suosittelikin, mutta kuulemma on ns. vieraslajike,ja leviää sitten superhelposti. Nyt yhtäkkiä huomattiin, että jostakin oli ilmestynyt meidän pihaan näitä kaksin kappalein( siis ovat jo isoja, joten aika salakavalasti ovat tänne päässeet pesiytymään :D) ja aamulenkillä pistin merkille, että sitä kasvaa villinä täällä ihan joka puolella aluetta. Itse tykkään, juuri nyt niin kaunis ja tuoksu on huumaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, on vähän huono juttu, jos kovasti pääsevät leviämään luontoon. Meidän pihalla tuo ei ole levinyt vielä lainkaan, mutta ehkä ajan myötä ylimääräisiä juuriversoja saattaa joutua poistamaan. Mutta nopeakasvuinen kyllä on verrattuna moneen muuhun ja kasvaa korkeaksi.

   Poista
 2. Anonyymi23/5/16

  Ihania kuvia <3

  VastaaPoista

Kiitos viestistä!