6/01/2016

Kengät järjestykseen!


Meillä asustaa pieni järjestelijä. Etenkin kengät laitetaan joka päivä uuteen järjestykseen ja välillä niitä voi siinä samassa vähän maistellakin. Äiti on on tosin asiasta vähän eri mieltä..

Löysin eteiseen suuremman lipaston viime syksynä torista. Värikin sattui olemaan juuri passeli meille. Kerrassaan ihana <3. Entistä suurempi lipasto oli hakusessa jo pitkään, mutta onneksi vihdoin onnisti. Vanhat ovat sitten niin kauniita, mutta pienenä haittapuolena mainittakoon nihkeästi liukuvat laatikot, jotka tahtovat ainakin lasten jäljiltä jäädä aina vähän auki. Olisiko teillä jotakin ratkaisua tähän ongelmaan?

Meillä on ihan tilava, mutta huonon mallinen eteinen. Vaatekaappi mahtuu ulko-oven viereen, mutta kengille ei ole heti oven vieressä säilytyspaikkaa. Eteisestä on käynti yläkertaan, makuuhuoneeseen, vessaan, vaatehuoneeseen ja olohuoneeseen. Ehjiä seiniä ei ole ja rappujen alla on ainoa säilytyspaikka (vaatekaapin paikkaa lukuunottamatta). Hiukan harvemmin käytettävät kengät mahtuvat vaatekaappiin, mutta kaikki päivittäisessä käytössä olevat popot laitetaan (jos laitetaan) Ikean PS kaapin hyllyille. Olen irrottanut kaapista ovet, joten se toimii ikään kuin kenkätelineenä.

Jos jossain vaiheessa vielä uutta kotia etsiskelemme (toivottavasti!), haluaisin pienen sisääntuloeteisen, johon voi jättää kengät. Nyt hiekkaa ja likaa kantautuu enemmän sisälle, kun kengillä kävellään pitkin poikin.

5 kommenttia:

 1. Meillä kävi tänään kylässä tuollainen pieni järjästäjä neito♥ Ulkona kukat on tuoksutettu niin, että hyvä jos vielä muutama kukka niistä löytyy♥..:)

  VastaaPoista
 2. Tutulta kuulostaa, niin tämä kuin myös aiempi postauksesi touhukkaasta taaperosta. :) Poitsu on koko ajan jossakin, missä ei pitäisi, kaahii, sotkee isompien legoleikit, vetää astianpesukoneesta ja sieltä kenkähyllystä kaiken alas, jos hetkeksi selkänsä kääntää. Ei ainakaan käy äidillä aika pitkäksi, kun saa taaperon perässä juosta. ;)

  Meillä myös yksi vanha lipasto, jonka laatikot vähän nihkeitä aukeamaan. Joskus hinkkasimme valkoista kynttilää liukupintoihin, ja se kyllä auttoi. Täytyisi itsekin tehdä tuo uudestaan, kun viime kerrasta on jo aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiväisiä nuo kyllä ovat nuo pikkuiset. ;D Ja minä kun kuvittelin, että se vähän auttaisi kun olisi sisaruksia pitämässä seuraa, mutta sekään ei taida aina auttaa. Tuota kynttilää kokeilin silloin kun lipasto meille saapui ja se auttoi vähän, mutta ei tarpeeksi.

   Poista
 3. Just meinasin sanoa että kynttilää kehiin! Vanhanajankeino.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jostain muistin tuon kynttiläan auttavan ja hankasin sitä laatikoiden pohjiin ja kiskoihin, kun lipasto meille tuli. Mutta se ei oikein tuntunut auttavan tarpeeksi tai sitten en saanut laitettua sitä tarpeeksi paksua kerrosta.

   Poista

Kiitos viestistä!