2/15/2016

DIY käsityötä ja askartelua lapsen kanssaJoskus kauan aikaa sitten kirjoittelin siitä, kuinka meidän keskimmäinen (silloin nuorin) oli kovasti innostunut sormivirkkauksesta.  Tässäpä olisi yksi kiva työ, joihin noita ''matoja'' saa kivasti upotettua. Jos valitset korkeamman säilykepurkin, saa virkattua pötköä olla vieläkin enemmän. Työstä voi tehdä neulatayynyn, kuten kuvassa tai säilytyspurkin kynille, kumeille jne.

Voisihan tämä olla myös aika kiva lahja esimerkiksi makeisilla täytettynä..

Näin me se tehtiin:

1. Piirrä hahmon pää valkoiselle pahville ja väritä se molemmin puolin, leikkaa irti. Muista piirtää hahmolle pitkä kaula kiinnitystä varten. 

2. Päällystä pahvi kontaktimuovilla tai laminoi ja leikkaa reunat siisteiksi.

3. Taivuta purkin terävät sisäreunat pihdeillä litteiksi.

4. Teippaa pää kiinni purkin kylkeen.

5. Leikkaa huopakankaasta suorakaiteen kokoinenpala, joka peittää purkin ulkopuolen. Liimaa kangas kiinni purkkiin kiinni niin, että sauma tulee taakse (pään kohdalle). 

6. Virkkaa sopivan väriset pötkylät työtä varten. Voit mitata sopivan pituuden pyörittämällä virkkuuta purkin ympärille.

7. Levitä liimaa reilusti purkin ympäri osio kerallaan ja liimaa virkattu nauha purkkiin kiinni. (tämä on työn hankalin vaihe)

8. Jos teet säilytyspurkin, leikkaa vielä purkin sisäpuolelle yläreunaan kaitale huopakangasta peittämään purkin terävä reuna. Liimaa kiinni.

9. Jos teet neulatyynyn, leikkaa kankaasta ympyrä, jonka halkaisija on n. 35-40cm. Laita kankaan keskelle vanua, kerää reunat yhteen ja sido langalla tiukasti kiinni.

10. Laita purkin sisäpuolelle yläreunaan reilusti liimaa, ja asettele vanulla täytetty ''kangaspallo'' paikalleen.

11. Jos haluat, voit leikata hahmolle vielä pitkät kädet huopakankaasta. Liimaa ne purkin sivuille, joilloin hahmo ikäänkuin pitää purkista kiinni.


Tämä kaveri ilostuttaa minua ompelupöydällä ja pitää silmäneulat tallessa. 
Aika sähäkät ripset vai mitä?! ;D

Kivoja askarteluhetkiä! <3

2/14/2016

Hyvää ystävänpäivää!


Ihanaa ystävänpäivää! <3 
 Ja samalla pieni kurkistus lastenhuoneeseen. ;)
Otettiin tänään taas pituusmitta tyttöjen kanssa. 
Toinen 128cm ja toinen kymmenen senttiä enemmän. 
Kylläpä ne lapset kasvaa! 
Vaatekaapit siivottu pienistä ja nyt
saa ostaa uutta vaatetta vanhojen tilalle. ;D


2/10/2016

Kotipäiviä

Täällä sitä vain kotona köllötellään, kun lapset sairastaa. Isoin pääsi kouluun viikon kotona olon jälkeen. Oli selvästi iloinen päästessään kouluun, kun kotona on tylsää ilman kavereita. ;D Keskimmäinen valittelee, että ei ole mitään tekemistä. Jotakin askartelua pitäisi keksiä, mutta äitikin on vähän väsynyt ja kurkku tuntuu karhealta. Kun nyt vain tässä itse pysyisi terveenä!

Ennen joulua askartelin uusia tulitikkuaskeja takan reunalle ja kyllähän niitä kuluukin kun tuota takkaa lämmittelee. Kivoja papereita olen ostanut mm. Tigerista.


Vauveli jaksaa jo touhuta kovasti yskästä huolimatta, 
useimmiten kyllä kiinnostaa ihan muut jutut kuin omat lelut. 
Ruoka ei vaan tahdo maistua pienelle potilaalle, täytyy keksiä kaikenlaisia viihdykkeitä, 
että saa huomaamatta ujutettua vähän ruokaa suuhun. 

Olin eilen jumpassa piiitkän tauon jälkeen ja täytyy sanoa, että oli aika rankkaa, mutta hyvällä tavalla. Nyt täytyy yrittää raahautua tunneille säännöllisesti, lähteminen on vaikeaa pitkän tauon jälkeen. Mutta se olotila liikunnan jälkeen..energisempi ja pirteämpi!

2/09/2016

DIY teipattu autorata

Tänään kaikki tytöt ovat kanssani kotona koko päivän, inhottava yskä ja kuumetauti jyllää. Pienin on tietysti ollut kaikkein kipein, mutta onneksi tauti alkaa vähitellen hellittää. Ja ihmeellistä kyllä, olemme saaneet nukkua pari yötä paremmin, kun vauva ei ole heräillyt kuumeisena konttailemaan. Heräillyt hän on kyllä, mutta nukahtanut uudelleen samoin tein. Ruoka ei pikkuiselle oikein maistu ja muutenkin äidin syli on ollut se paras paikka parin päivän ajan. <3
 
Viime viikolla piti keksiä isoimmalle tytölle tekemistä, kun muutaman sairaspäivä oli takana. Mielessäni oli ollut pitkään idea teipatusta autoradasta ja vihdoin päätin sen toteuttaa. Piirsin paperille jonkinlaisen hahmotelman ja sitten vain teippailemaan. Ihan vain vapaalla kädellä liimailimme teippejä paikalleen, ei oltu turhan tarkkoja. Rata valmistui aika nopsaan ja sillä on jo kovasti leikittykin.  

Osa teipeistä on ostettu Tigerista ja ne ovat minusta laadultaan vähän heikompia kuin toiset, lähtevät helpommin irti, eli en suosittelisi niitä tähän hommaan. Toivottavasti rata pysyy kiinni lattiassa pitkään, mitoitimme sen niin, että sen saa mukavasti piilotettua maton alle.

Ylläolevan kuvan Minni-auto on minun ensimmäinen autoni, jonka sain kolmevuotiaana. Hyvin toimii vielä leikieissä. ;)

Tytöillä on ollut aina pikkuautoja, mutta niillä leikkiminen on jäänyt aika vähälle. 
Nyt ne kaivettiin taas tämän projektin myötä innokkaasti esille. ;D
 

Täällä sataa vettä ja lumesta ei ole kohta tietoakaan, 
mutta siitä huolimatta kivaa päivää sinulle!

Olen muuten lisännyt tekstien loppuun tykkään -ruudun,
jonka voit rastittaa jos tykkäsit! 
Ja iso kiitos kommenteista, ne piristävät aina! :)

2/07/2016

Talvella 2015
Olen ihaillut muiden tekemiä kuvakollaaseja instagramissa ja blogeissa ja teki mieli kokeilla itsekin. 
Viime talvi oli jännnittävää aikaa, odotusta ja nojatuolin nurkassa neulomista.
Ihanaa aikaa <3 

Vuosi on kulunut supernopeasti, onneksi on kuvia joita katsella ja joiden avulla muistella kulunutta. :)

2/03/2016

Norjalaismyssy tupsuilla


Ja taas yksi vauvamyssy, hyväksi todetulla mallilla. Muuten perus norjalaismyssy, mutta lisäsin ''ainaoikein'' raidat, lopetin kavennukset vähän aiemmin ja lisäsin kaksi tupsua. Lankana Drops Nepal ja tämän ohjeen pienin koko. Mahtui meidän vauvalle päähän n. 8,5 kk asti. Kuvat otettu jo aikaa sitten, mutta nyt vasta sain tämän julkaistua. Harmi että en tehnyt vähän isompaa kokoa, sillä myssy on jo pieni ja vauva täyttää jo ensi viikolla 10 kk!


Mummu on neulonut neuletakin tällä ohjeella, lankana Novita wool. Kiva perusmalli, johon ei kyllästy.


Tammikuu kului täällä aika vähäunisissa merkeissä, mutta nyt tuntuisi jo vähän helpottaneen. Pikkuinen heräilee edelleen joka yö konttailemaan, mutta rauhoittuu aikaisempaa nopeammin. Päivisin on kova meno päällä ja tavarat saavat kyytiä. Typykkä levittää kaiken jonne ylettää, laatikot täytyy yrittää laittaa visusti kiinni, muuten on äidille tiedossa lisähommia. ;) Kevättä kohti mennään kovaa vauhtia. Kiva kuitenkin, että tuli lisää lunta ja samalla valoa.

Kivaa keskiviikkoa!