5/31/2016

Sireenintuoksua tiistaihin!Meidän pihalla kasvaa yhteensä kahdeksan sireenipensasta. Kaikki ovat neljä tai kolme vuotta sitten istutettuja. Liila jalosyreeni on kukkinut runsaasti istuttamisesta asti, tänä keväänä kaksi valkoisena kukkivaa pensasta tekivät ensimmäiset nuppunsa. Muiden kanssa vielä odotellaan.

5/29/2016

Päivät touhukkaan seurassa


Huh heijaa! Täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että päivät pikku taaperon kanssa ovat välillä aika uuvuttavia. Jatkuvaa siivoamista, vaipanvaihtoa, pottailua, ruuanlaittoa, pyykinpesua, tiedätte varmaan.  Ruokahetket ovat yleensä aina yhtä sotkua, pikkuinen haluaa harjoittella lusikalla syömistä. Lattiaa saa mopata harva se päivä. Pikku sormet ovat jatkuvasti joka paikassa, mitään ei saa tehtyä ilman ''apulaista''.  Pienin kaipaa jatkuvaa seuraa. Kun siskot eivät ole viihdyttäämässä, näkkileivänpalan tai muun sopivan naposteltavan avulla saa sentään syödä itse hetken rauhassa.

Ulkona kivet, hiekat ja multa sujahtavat sutjakkaasti suuhun ja kukkapenkin multaa on kiva levitellä. Pihalla saa pelätä että tallero tippuu terassilta tai rapuista, vaikka pudotus ei korkea olekaan. Päätöntä menoa! :D

Onpahan tullut kitkettyä rikkaruohoja nurmikosta, kun mihinkään aikaavievään ei voi pienen kanssa keskittyä. Hetkeksi kun selkänsä kääntää, niin touhukas on jo hävinnyt pihan toiselle puolelle. On onni, että piha on aidattu koiraa varten! Hiekkalaatikko pitäisi saada pikaisesti paikalleen, siinä olisi pienelle mieleistä puuhaa pidemmäksikin aikaa, eikä tarvitsisi äidin kukkapenkkejä kaivella.

Onneksi on päiväunet, äidille hetki aikaa hengähtää.  Iso onni on myös yhtenäiset yöunet. Yleensä saamme nukkua koko yön rauhallisesti ilman heräilyjä. Se on iso juttu!

Rakas pieni touhukas.  <3

5/23/2016

Isotuomipihlaja

Valitsimme meidän pihan pensasaidaksi isotuomipihlajan, koska se on kapea ja nopeakasvuinen. Se sopii siis hyvin pienehköön/kapeaan pihaan. Tämä on pensasaidan viides kesä ja enää sitä ei tarvitse leikata (toivottavasti) niin runsaasti kuin aiemmin. Olemme leikanneet aitaa reippaasti joka syksy, jotta siitä tulisi tuuheampi. Aita alkaa olla nyt noin 130 cm pitkä ja kovasti toivon, että tänä kesänä se yltäisi jo sellaiseen pituuteen, että se antaisi paremman suojan. 

Pensas kukkkii kauniisti valkoisin kukin näin toukokuussa, mutta maljakossa nuo oksat eivät näytä viihtyvän. Täytyy siis tyytyä ihailemaan kukintoa ulkosalla. 
Mutta kohtaa saakin napsia sireeninkukintoja maljakkoon!


Varastossa lojui vanha malattu pärekori ylimääräisenä ja keksin otta sen käyttöön pienelle touhuajalle. Koiranpeti taitaa sittenkin olla vielä kivempi paikka köllötellä, vaikka toivoin, että tästä olisi sen korvaajaksi.


Lapset taitavat olla jo ihan kesämielellä, koulussakin valmistellaan kevätjuhlia ja touhuillaan kaikenlaista mukavaa. Enää kaksi viikkoa!


5/03/2016

Jotakin vihreää


Minun ainoat viherkasvit ovat tällä hetkellä ystävältä saatu juoru ja varjoisassa makuuhuoneessa viihtyvä valkokäenkaali. Juorukin on vähän vaaravyöhykkeellä tuossa matalan pikkupöydän päällä, taapero on jo ehtinyt käydä sitä repimässä. Pidän kyllä kasveista, mutta niille sopivia paikkoja on vähänlaisesti eivätkä ne tahdo aina pysyä hengissäkään. Jotakin vihreää silmä kuitenkin aina kaipaa.

Pelargonit ovat minun viherkasveja ainakin osan vuodesta. Niissä on tietysti kauniit kukat, mutta pidän niiden lehtien muodosta ja minusta ne ovat nättejä ilman kukkiakin. Varsinkin nämä pikkuiset uudet versot,  niin söpöjä. Ulkona sitä vihreää sitten riittääkin vaikka kuinka. Kukkapenkin aikaisimmat perennat olivat jo kukassa, hups vaan! Tätä lämpöä lisää kiitos!

Toukokuu, ihana kuukausi.  <3

5/02/2016

Vielä vähän PDL sovituskuvia


Tässä vielä muutamat POMPdeLUX sovituskuvat...Yllä Kabale toppi ja Baker housut.


Cadmus topit


Jenson toppi ja housut


 POMPdeLUX tarjouskampanja alkoi tänään ja kestää koko viikon. Tarkemmat tiedot löydät täältä.

Meillä meni vappu totaalisesti ohi, sain sentään laitettua vähän ilmapalloja ja serpentiiniä koristeeksi. Täällä edelleen sairasta porukkaa, näyttäisi olevan niin, että olen ainoa, joka selviytyi tästä ehjin nahoin, kop, kop...Mutta ihanaa, että aurinko paistaa!